Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Skoledistriktet Urban

Vi har skoler på tre forskellige adresser i skoledistriktet Urban, hvor vi også har et center for specialundervisning. Danmarksgades Skole, Præstegårdsskolen, Rørkjær Skole og Specialundervisningscenteret har fælles ledelse. Alle fire afdelinger hører alle under det skoledistrikt, der hedder Urbanskolen. Forældrebestyrelsen arbejder på tværs af de fire afdelinger.

Byens skole

Vi er stolte af at være en folkeskole med plads til alle. Vi ønsker at styrke vores elevers lyst til læring og arbejder meget med fællesskaber og kreativitet. Siden august 2018 har Urbanskolen været profilskole for kultur, og derfor lægger vi særlig vægt på børnenes dannelse og sørger for, at de oplever medborgerskab og demokrati. 

Vores fire afdelinger

Du kan læse meget mere om de enkelte afdelinger på deres egne sider: 

Vores skolebestyrelse

Skolebestyrelsen arbejder med den overordnede retning på Urbanskolen. Se hvem der er medlem af bestyrelsen og find deres referater

Se mere om skolebestyrelsen

Urbanskolens værdigrundlag

På Urbanskolen arbejder vi ud fra en række fælles værdier.

Se vores værdigrundlag

Specialundervisning

Specialundervisningscenteret er placeret i forlængelse af Præstegårdsskolen. Centret er en del af Urbanskolen, og her underviser og støtter vi elever med fysiske og psykiske handicaps.

Se mere om vores specialundervisningscenter

Særlige linjer på Urbanskolen

Få overblik over mulighederne fra 7. klasse

I vores skoledistrikt har vi nogle særlige tilbud på flere af vores afdelinger. Desuden kan alle søge om optagelse i profilklasserne, der er et tilbud til alle elever i kommunen - uanset hvilken skole man går på. 

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole.