Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Danmarksgade Skole

Danmarksgades Skole Urban ligger i hjertet af Esbjerg med både kultur og natur lige om hjørnet. Vi har det sjovt, mens vi går i skole, og er ambitiøse på hver enkelt elevs læring og potentiale. Som kulturprofilskole tør vi tænke stort og prøve nyt.

Danmarksgades Skole Urban ligger i Esbjergs centrum, og vi har 356 elever fordelt på 18 klasser. Der er to klasser på næsten alle årgange. Vores SFO ligger sammen med skolen, og klubben holder til for sig selv i et hyggeligt hus i Nørregade. På Danmarksgades Skole Urban har vi også et specialundervisnings- center for tale- og hørehæmmede.

Medskabere af morgendagens samfund

På Danmarksgades Skole Urban er det vores ambition at skabe mest mulig kvalitet i læringen, trivslen og dannelsen for hvert enkelt barn. Vi har det sjovt, mens vi går i skole, og vi har tydelige mål. Vi mener det alvorligt, når vi hver dag arbejder på at uddanne og danne børnene til at være medskabere af morgendagens samfund, kultur og demokrati. Vores værdier er fællesskab, kvalitet, entusiasme og kreativitet, og det er vigtigt for os at styrke børnenes lyst til at lære og troen på deres egne muligheder og potentialer.

Tænke stort og prøve nyt

Hos os er kultur et omdrejningspunkt for elevernes læring og udvikling. Vi er kulturprofilskole, og det betyder bl.a., at børnene oplever at tage del i undersøgende og skabende processer i kulturens verden. Vi bruger byens rum og kulturinstitutioner i hverdagen, og vi lægger vægt på at have en kreativ tilgang til undervisningen og skabe plads til fælles kulturoplevelser. På vores skole tør vi tænke stort og prøve nyt.

Byskole med historie, natur og kultur

Danmarksgades Skole er en byskole, som oprindeligt er bygget i 1894. Gennem årene er den selvfølgelig blevet udvidet og bygget om, og i dag har vi en klassisk skole, der har både har en flot arkitektur og respekt for historien. Samlet skaber det en god atmosfære i dagligdagen.

Vi bor lige i Esbjergs centrum, og det giver os en enestående mulighed for at bruge byens aktiviteter og tilbud som en naturlig del af undervisningen. Samtidig har vi ikke langt til byens grønne åndehuller, havet og naturen. I gåafstand fra skolen har vi vores egen kolonihave, og den er en oase, hvor vi kan lade læringen foregå i tæt kontakt med naturen.

Køb frokosten i skolecaféen

Åbningstider
Caféen har åbent i 10 og 12 pausen.

Hvad serverer vi?
Blandet udvalg som supplement til madpakken.

Hvordan betaler du?
Du kan betale med kontanter.

SFO og klub

På Danmarksgades Skole Urban har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Danmarksgade Skole Urban tilbyder i øjeblikket ingen profilklasser eller tonede linjer. Læs mere om særlige muligheder for elever i 7. - 9. klasse i Esbjerg Kommune.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole. 

Tale/høre-centeret Danmarksgades Skole Urban

Tale-høre-centeret på Danmarksgades Skole Urban er for børn med tale-, sprog- og hørevanskeligheder. Tilbuddet er for børn fra førskolealderen til og med 2. klasse. Barnet visiteres for et skoleår ad gangen, og der er årlig revisitation.

Skoledistriktet Urban

Danmarksgades Skole er en del af skoledistriktet Urban

Den overordnede skoleledelse og skolebestyrelsen er fælles for disse skoler i skoledistriktet Urban: 

  • Danmarksgades Skole
  • Præstegårdsskolen
  • Rørkjær Skole

Desuden er Specialcenteret Urban en del af distriktet.