Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fremtidens skole på Aura

På Auraskolen nyder vi at være frontløbere på at skabe fremtidens skole, og fællesskab er en af vores kerneværdier i det kontinuerligt spændende arbejde med at gentænke vores skole.

På fremtidens Auraskolen møder de voksne børnene og de unge mennesker der, hvor de er, så de kan lære at mestre deres eget liv under hensyntagen til de muligheder og udfordringer, de har. Vi gør derfor meget ud af at skabe et værdifuldt fællesskab for netop at understøtte den enkelte til både at forblive motiveret og nysgerrig.

Scroll videre, og find ud af, hvad frihedsforsøget har betydet for mulighederne for at lave god skole og hvad skolen har af planer for frihedens sidste år.

Skolen svarer på, hvad frihedsforsøget har betydet og hvilke planer de har for det sidste år

Hvad har frihedsforsøget betydet for mulighederne for at lave god skole?

"Frikommuneforsøget går nu ind i det sidste år. På Auraskolen har vi høstet mange gode erfaringer. Frihedsforsøget har bl.a. betydet, at de ansatte på Auraskolen i vid udstrækning har kunnet lave en skolehverdag, som passer til de enkelte klasser, årgange og faser (indskoling, mellemtrin, udskoling) samt at der har været mulighed for at omorganisere i løbet af skoleåret uden at skulle redegøre for hvilke fag eleverne er blevet undervist i og i hvor mange timer i henhold til timefordelingsplanen fra Undervisningsministeriet."

Hvilke planer har I for frihedsforsøgets sidste år?

"I dette skoleår arbejder vi videre med de gode erfaringer vi har gjort de første to år. For eksempel arbejder vi med omorganisering af arbejdet med målrettede inkluderende læringsfælleskaber og nye valgfag, som er lavet af personale og elever. Herudover arbejder vi videre med holddannelse på tværs af faser og så vil vi lave en forældreevaluering af frikommuneforsøgets første to år."

Kultur-årgang på Sønderrisskolen Aura

På Sønderrisskolen Aura har frihedsforsøget bl.a. muliggjort en kultur-årgang. Se hvad lærer og elever synes om den nye årgang i en video.

Se video

Flex og ud-af-rammen på Sønderrisskolen

Pædagoger og lærere har arbejdet tæt sammen for at skabe to nye fag til 3. klasserne på Sønderrisskolen. Fagene kalder de flex og ud-af-rammen.

Læs mere om de nye fag

Nye fag på skoleskemaet for 7. årgang på Hjerting Skole

Hjerting Skole har lavet en helt ny struktur for 7. årgang. Det betyder bl.a., at der bliver plads til mere kreativitet og samarbejde.

Læs mere om den nye struktur

Samarbejdsaftale mellem Byrådet og Auraskolen

Her finder du samarbejdsaftalen indgået mellem Auraskolen og byrådet. Formålet med aftalen er at sætte nogle rammer for samarbejdet omkring fremtidens folkeskole og hvordan Auraskolen skal bidrage til en endnu bedre folkeskole.

Læs samarbejdsaftalen