Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Talentidrætsklasser

Kan man forene sport på højtplan med sin skolegang? Ja - det kan man på Bohrskolen. Her har unge talenter mulighed for at kombinere faglig undervisning med tre ugentlige morgentræninger på vores talentidrætslinje.

Bliv klogere på Talentidrætsklasserne

I 2005 fik alle 13-16-årige eliteidrætsudøvere i Esbjerg Kommune, som de første i Danmark, tilbud om at kombinere uddannelse og eliteidræt.

Esbjerg Kommunes talentidrætsklasser er et tilbud til unge talenter på 7.-9.klassetrin, der ønsker at forene skolegang med eliteidræt. Målet er at skabe en bedre sammenhæng mellem skole og idræt, så eleverne får optimeret muligheden for at udvikle deres talent.

På Vitaskolen Bohr findes Esbjerg Kommunes talentidrætsklasser, der fungerer i et tæt samarbejde med idrætsklubberne, Team Danmark og Esbjerg Kommune. I talentidrætsklasserne kombineres den faglige undervisning med tre ugentlige morgentræninger, obligatoriske kurser fra Team Danmark der er målrettet eliteidrætsudøvere, fleksibilitet i forhold til træningslejre og konkurrencer/stævner, og meget mere.

Alle eliteidrætsudøvere kan søge om optagelse i talentidrætsklasserne uanset sportsgren, men det er et krav, at den relevante klub kan tilbyde morgentræning. Bemærk, at udøveren skal gå i talentidrætsklasserne på Vitaskolen for at deltage i klubbernes morgentræning.

Talentidrætsklasserne tager vare på ’det hele menneske’ – såvel idræt og uddannelse som personlig udvikling.

Læs mere om talentidrætsklasserne og optagelsesprocedure

SFO og klub

På skolen har vi en SFO og en klub. SFO-en er placeret på skolen, klubben ligger i nærheden. Der er tæt samarbejde mellem skole og fritid.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Vitaskolen har bred vifte af linjer at vælge imellem. Det er fx spændende toninger, Da Vinci Linjen og Talentidrætsklasserne.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie