Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Hjerting Skole Aura

På Hjerting Skole Aura er faglighed og trivsel i højsædet. Vi giver eleverne evner og mod på fremtiden og nyder godt af et stærkt og levende lokalmiljø med natur i verdensklasse. 

Hjerting Skole Aura ligger i Hjerting, som er en bydel i den nordvestlige del af Esbjerg. Skolen har over 700 elever fordelt på 31 klasser, og der er mindst tre klasser på alle årgange. Vi har to matrikler, og eleverne fra 0.-4. klasse holder til i Hjertingparken, mens eleverne fra 5.-9. klasse har deres hverdag på Gl. Guldagervej. Vi har også en SFO og en fritidsklub.

Faglighed og fremtidens kompetencer
På Hjerting Skole Aura vægter vi fagligheden højt, og det er vores ambition, at hver enkelt elev får mulighed for at udvikle og udfolde sit potentiale. Samtidig er det afgørende for os, at eleverne trives og er glade for at gå i skole.

Vi arbejder ud fra en særlig profil, som hedder CRAFT. Det står for Creating Really Advanced Future Thinkers, og i praksis betyder det, at vi støtter eleverne i at styrke de kompetencer, der bliver særligt brug for i fremtiden. En del af fundamentet på skolen er derfor at tænke kritisk, være nysgerrig og foretagsom, samarbejde, tage del i fællesskabet og turde begå fejl. Sådan tror vi på, at vi skaber de bedste rammer for elevernes læring, udvikling og trivsel.

Natur i verdensklasse
Hjerting Skole Aura ligger midt i Hjerting, hvis historie strækker sig langt tilbage. Vi bor derfor i et trygt og alsidigt bymiljø, der spænder fra charmerende brostensbelagte gader og hyggelige fiskerhuse til nye kvarterer med moderne boligdesign. Ho Bugt, Vadehavet og Marbæk Plantage ligger lige rundt om hjørnet fra skolen, og det er et stort privilegium, at vi let og hurtigt kan flytte undervisningen ud i fuldstændig unik natur, der har kategori af både nationalpark og verdensarv.

I Hjerting har vi et levende og aktivt lokalmiljø, og på skolen arbejder vi tæt sammen med både erhvervslivet og den lokale idrætsforening, Hjerting IF.

Respekt og tillid i forældresamarbejde
For at skabe de bedste betingelser for den enkelte elevs læring og udvikling vægter vi et godt samarbejde med dig som forælder højt. Det er vigtigt for os, at dialogen mellem skolen og hjemmet bærer præg af gensidig respekt og åbenhed, så vi kan kommunikere ærligt og tillidsfuldt om dit barns faglighed og trivsel.

Køb frokosten i skolecaféen

Åbningstider
Caféen har åbent alle skoledage fra kl. 09.30-10.00 og igen fra kl. 11.30-12.15

Hvordan betaler du?
Du kan betale med kontanter.

SFO og klub

På Hjerting Skole Aura har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Hjerting Skole Aura Aura har bred vifte af linjer at vælge imellem, hvilket er med til at sikre et ”skræddersyet” og fagligt udbytterigt udskolingsforløb for alle elever i 7. - 9. klasse.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole. 

Skoledistriktet Aura

Hjerting Skole er en del af skoledistriktet Aura

Den overordnede skoleledelse og skolebestyrelsen er fælles for disse tre skoler i skoledistriktet Aura:

  • Bryndum Skole
  • Hjerting Skole
  • Sønderrisskolen

 Ordblindeindsats, internationale projekter, Erasmus+