Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

EUD/EUX-linjen

Er du i tvivl om, hvad du vil med din fremtid? Har du brug for hjælp til at blive afklaret? Så er denne linje måske noget for dig.

På EUD/EUX-linjen kommer du til at prøve kræfter med erhvervsuddannelser som fx tømrer, kok, frisør, automekaniker og andre håndværkeruddannelser på Rybners tekniske skole. Derudover er der også indledt et samarbejde med social- og sundhedsskolen, så du også har mulighed for at afprøve det felt.

Ud over de mere virksomhedsrelaterede aktiviteter arbejder vi også en del med egne grænser, hvor vi lærer kroppen at kende via forskellige outdoor aktiviteter. Vi arbejder blandt andet med begreber som "egen identitet" – både fysisk og mentalt.

Foruden at besøge en lang række virksomheder af forskellig karakter vil du på EUD/EUX-linjen også komme ud og besøge forskellige uddannelsesinsitutioner som fx landbrugsskolen. Du får mulighed for at komme i forskellige erhvervspraktikker, som er sammensat efter dine behov og ønsker.

Du vil undervejs også møde din UU-vejleder og folk omkring SSP samt møde unge mennesker, der arbejder inden for de forskellige erhvervsmæssige retninger.

Mål

Det er målet, at du på EUD/EUX-linjen:

  • Bliver afklaret i forhold til uddannelsesvalg rettet erhvervsuddannelser.
  • Opnår kendskab til et bredt udvalg af uddannelser og fag gennem både teori og praksisoplevelser.
  • Arbejder selvstændigt med et givent emne, der tager udgangspunkt i din uddannelsesplan.
  • Opnår håndværksmæssige færdigheder, der er bundet op på både teori og praksis i et tæt samarbejde med virksomheder/uddannelsesinstitutioner.
  • Tilegner dig viden og færdigheder om håndværk, forarbejdning og materialer gennem arbejde i værksteder på skolen, på ungdomsuddannelser og i virksomheder.
  • Kan fremstille produkter med udgangspunkt i Engineering-metoden.

SFO og Klubber

På skolen har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

På Fourfeldtskolen Bohr har vi 4 spændende linjer for vores 7. - 8. klasse. Læs mere her.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie