Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Konfirmationsforberedelse i nye klæder

Skads Skole og den lokale kirke har sammen skabt nye rammer for konfirmationsforberedelse. Det betyder bl.a., at konfirmanderne kommer på studieture. 

Folkeskolen er sat fri, og det giver mulighed for at nytænke ellers vante traditioner såsom konfirmationsforberedelse for 7. årgang. Skads Skole har sammen med Skads Kirke skabt nye rammer for den konfirmationsforberedelse, eleverne indtil nu har været vant til.

Konfirmationsforberedelse ud af huset

På Skads Skole fik 7. årgang besøg af en præst tirsdag eftermiddag i hele efterårsperioden. Men udover almindelig klasseundervisning blev der afsat to hele studiedage, hvor elever og lærere kunne komme på lærerige ture. De har bl.a. besøgt Ribe Domkirke og været på lokal pilgrimsvandretur i nærområdet.

Ifølge en af initiativtagerne, Peter Hundebøll, bringer projektet folkeskolen og folkekirken tættere sammen:

”Folkeskole og folkekirke er to store og vigtige kulturinstitutioner, som fortsat kan lære hinanden meget, hvis vi tør åbne dørene til hinanden.”

Han håber, at turene ud af huset er med til at krydre konfirmationsforberedelsen i den positive retning, og at skolelærere og konfirmationsundervisere kan lære af hinanden gennem fælles oplevelser.

Forældreinddragelse

For Peter Hundebøll og den lokale kirke har det været vigtigt at inddrage forældrene i konfirmationsundervisningen:

”For konfirmationsundervisere er det lige så relevant som for undervisere i folkeskolen, at forældre er dus med underviserne, og at hjemmene er helt klar over, hvad undervisningen går ud på. Derfor har vi på Skads Skole afholdt forældreinformationsmøde straks efter 1.undervisningsgang. Herudover har vi holdt opfølgningsmøder inden de to studieture, så forældrene hele tiden var klar over, hvad der skulle ske”

Værdi for alle skoler

Peter Hundebøll mener, at det er meget værdifuldt for både folkeskole og folkekirke, at konfirmationsundervisere og skolelærere giver eleverne fælles oplevelser. Det er vigtigt, at folkeskolen er med på banen i et naturligt samvirke, når det kommer til konfirmationsforberedelse. Og der ingen tvivl om, at eleverne nyder de lærerige ture ud af huset.