Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fremtidens skole på Esbjerg Ungdomsskole

På Esbjerg Ungdomsskole kommer vi hver dag et skridt tættere på at udbygge den skole, der både forbereder og gør de unge i modtagerklassen og 10. klasserne i Studie 10 parate til at træffe gode valg for deres fremtid.

Et skridt på de unges vej i livet

På Esbjerg Ungdomsskole er det den udvidede modtagerklasse og Studie 10, der ligger under Folkeskoleloven. Det er derfor dem, der er blevet sat fri.

Hos os møder vi de unge der, hvor de hver især er. Med den tilgang bruger vi friheden til at styrke, og vi retter altid et skarpt fokus på de unges udvikling - både fagligt, personligt og socialt. Vi arbejder målrettet på en god overgang til ungdomsuddannelserne, så tiden hos os er et naturligt skridt på de unges vej videre i livet.

Scroll videre, og se, hvad skoleleder Anders Winther fortæller om Ungdomsskolens første år i frisættelsen.

Hvordan er det gået det seneste år?

Hvad er det vigtigste, I har lært i jeres skoledistrikt i frihedens første år?

"Det vigtigste, vi har lært det seneste år, er, at vores elever efterspørger socio-emotionel læring. Det imødekommer vi næste skoleår med projektet Me & We."

Hvad er noget af det vigtigste, I tager med til frihedens andet år?

"Jamen vi tager som sagt elevernes efterspørgsel efter socio-emotionel læring med os gennem projektet Me & We. Det stemmer også meget overens med vores fokus på at give de unge et så godt springbræt til voksenlivet som muligt. Og så afprøver vi en ny fysikprøve, som vi har fået godkendt i UVM."

Hvad består jeres plan for næste skoleår ellers af?

"Vi har vores nye Frem10 i støbeskeen. Frem10 er en anderledes vurdering af elevernes uddannelsesparathed, også kaldet UPV, som er ressourcefokuseret og laves i samarbejde med praktikpladserne. Det er også et noget, vi har fået godkendt i UVM."

Samarbejdsaftale mellem Byrådet og Studie 10

Her finder du samarbejdsaftalen indgået mellem Studie 10 og byrådet. Formålet med aftalen er at sætte nogle rammer for samarbejdet omkring fremtidens folkeskole og hvordan Studie 10 skal bidrage til en endnu bedre folkeskole.

Læs samarbejdsaftalen