Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ansgarskolen Vadehav

Ansgarskolen Vadehav ligger centralt i Ribe og har derfor Nordens ældste bys historie, aktiviteter og kultur tæt på skolelivet hver dag. Vi skaber gode rammer om elevernes læring og trivsel, og vi tror på, at tillid gør en forskel. 

Ansgarskolen Vadehav ligger tæt på Ribes centrum og har knap 570 elever fordelt på 26 klasser. Der er to eller tre klasser på alle årgange. Vi har en SFO på skolen, og Klub Ribe Midt med fritids- og ungdomsklub ligger i SeminarieHuset, som er skolens nabo.

Mere end en skole

På Ansgarskolen Vadehav gør vi os hver dag umage for at lave en skole, som giver vores elever det bedste fundament for deres fremtid. Vi har et tæt samarbejde med byens daginstitutioner, så børnene får en god overgang fra børnehaven og en tryg start på skolelivet. På skolen skaber vi rammer, hvor eleverne kan lære og trives, så de hele tiden er klar til at tage det næste skridt i deres udvikling. Hos os er der plads til alle uanset køn, etnicitet og social baggrund. Vores skole er et sted, hvor eleverne tilegner sig faglige færdigheder, får oplevelser, vokser og danner relationer. Alt sammen gør det en forskel for eleverne hver for sig og sammen. Derfor er Ansgarskolen Vadehav mere end en skole.

Tillid skaber det gode skoleliv

Hos os er tillid et nøgleord. Vi stoler på, at vi alle gør det bedste, vi kan – både børn og voksne. Vi tror på, at respekt er det bedste udgangspunkt for, at vi kan forstå hinanden og kan have en god dialog. Og så er det vores klare oplevelse og erfaring, at vi kan løfte de fleste udfordringer, når vi står sammen og værner om fællesskabet. Godt nok kan alt det ikke måles i en test, men vi er sikre på, at det alligevel har stor værdi for det gode skoleliv.

Omgivelser med mange muligheder

Ansgarskolen Vadehav blev bygget i 1953 og er gennem årene blevet bygget om og moderniseret, så vi i dag har en skole med gode faciliteter og velfungerende rammer om skoledagen. Vores skole ligger centralt i Nordens ældste by Ribe, og byens historie, aktiviteter og kulturtilbud er en gevinst for undervisningen.

Rundt om skolen ligger grønne områder med god plads at bevæge sig på, og vores nærmeste naboer er byens fritidscenter med haller og svømmebad, Ribe Skatepark og SeminarieHuset med blandt andet bibliotek, kulturskole og ungdomsskole.   

SFO og klub

På skolen har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Ansgarskolen tilbyder i øjeblikket ingen særlige linjer fra 7. klasse, men vores elever kan også benytte de særlige muligheder i resten af Esbjerg Kommune.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole. 

Skoledistriktet Vadehav

Ansgarskolen er en del af skoledistriktet Vadehav

Den overordnede skoleledelse og skolebestyrelsen er fælles for disse skoler i skoledistriktet Vadehav:

  • Ansgarskolen
  • Egebæk-Hviding Skole
  • Vittenbergskolen
  • Gredstedbro Skole

Desuden ligger vores specialundervisningscenter i skoledistriktet Vadehav.