Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Spangsbjergskolen Cosmos

På Spangsbjergskolen Cosmos gør vi en ekstra indsats for, at eleverne lærer og trives. Vi har gode rammer at udfolde os i både ude og inde, og hos os er bevægelse en naturlig del af skolelivet. I de ældste klasser har vi en særlig linje for ordblinde elever.

Spangsbjergskolen Cosmos ligger i bydelen Spangsbjerg tæt på Esbjergs centrum. Vi har knap 460 elever fordelt på 24 klasser, og der er to eller tre klasser på alle årgange. Typisk har vi flest klasser i 6.-9. klasse, hvor vi har en særlig linje, som trækker elever til fra andre skoler. Vores SFO ligger sammen med skolen på Bakkevej, mens klubben ligger for sig selv i et andet hus længere nede af Bakkevej, og her mødes børn og unge fra både Spangsbjergskolen Cosmos og Boldesager Skole Cosmos.

Ekstra indsats for læring og trivsel

På Spangsbjergskolen Cosmos arbejder vi hver dag på at styrke eleverne i deres læring og trivsel, og vi tør godt gøre noget anderledes og ekstra for at lykkes med vores fælles indsats. Helt konkret danner syv karaktertræk og fire samværsregler fundamentet for vores vedholdende arbejde med dannelse, personlig udvikling og fællesskab. Vi foretrækker kvalitet frem for kvantitet og har benyttet os af muligheden for at forkorte skoledagen.

Natur, by og god plads

Spangsbjergskolen Cosmos ligger hyggeligt og trygt i et kvarter præget af grønne omgivelser og forskellige typer af boliger. Vi har en af byens største parker, Vognsbølparken, som nabo, og Esbjergs centrum ligger også tæt på. Derfor er det let og oplagt for os at drage naturen og byens muligheder ind i hverdagen. Det gør undervisningen levende og vedkommende.

Vores skole blev indviet i 1960, og i 2005 blev den sat gennemgribende i stand, så vi nu har pæne, lyse klasselokaler, grupperum og fællesarealer. Foruden to gymnastiksale har vi også vores egen lille svømmesal, og vi har også god plads at boltre os på udendørs.

Aktiv hverdag og særlig linje

På Spangsbjergskolen Cosmos tror vi på, at en aktiv hverdag fremmer elevernes sundhed, læring og trivsel. Det er også på Spangsbjergskolen Cosmos, at Esbjerg Kommunes Profilklasser for ordblinde holder til. Her kan elever i 6.-9. klasse fra hele kommunen søge ind på en særlig linje, hvor de bliver en del af et stærkt fællesskab og kan udvikle sig fagligt sammen med andre unge, der også er ordblinde.

SFO og klub

På skolen har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Spangsbjergskolen Cosmos har en bred vifte af linjer at vælge imellem, hvilket er med til at sikre et ”skræddersyet” og fagligt udbytterigt udskolingsforløb for alle elever i 7. - 9. klasse. Vores profilklasse for ordblinde er et tilbud fra 6. klasse.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole. 

Skoledistriktet Cosmos

Spangsbjergskolen er en del af skoledistriktet Cosmos

Den overordnede skoleledelse og skolebestyrelsen er fælles for disse tre skoler i skoledistriktet Cosmos:

  • Bakkeskolen
  • Boldesager Skole
  • Spangsbjergskolen