Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sønderrisskolen Aura

Sønderrisskolen Aura er vokset og har udviklet sig sammen med bydelen. Derfor er skolen en naturlig del af det lokale liv, og vi bruger naturen omkring os. Hos os bliver eleverne udfordret fagligt, og vi prioriterer trivslen højt.

Sønderrisskolen Aura ligger i bydelen Sønderris i den nordvestlige del af Esbjerg. Hos os går børn fra Sønderris, Guldager og oplandet i skole, og vi har to matrikler. Eleverne fra 0.-6. klasse holder til på hovedskolen i Krebsens Kvarter, mens eleverne i 7.-9. klasse har deres base på Ravnsbjerggård, som er en nedlagt landejendom på Saturnvænget. I alt har Sønderrisskolen Aura lidt over 700 elever fordelt på 30 klasser, og skolen har tre klasser på næsten alle årgange. Vi har en SFO, som ligger på hovedskolen, mens klubben ligger mere for sig selv i en sidebygning til Sønderrishallen, som er skolens nabo.

Faglighed og fremtidens kompetencer
På Sønderrisskolen Aura vægter vi fagligheden højt, og det er vores ambition, at hver enkelt elev får mulighed for at udvikle og udfolde sit potentiale. Samtidig er det afgørende for os, at eleverne trives og er glade for at gå i skole.

Vi arbejder ud fra en særlig profil, som hedder CRAFT. Det står for Creating Really Advanced Future Thinkers, og i praksis betyder det, at vi støtter eleverne i at styrke de kompetencer, der bliver særligt brug for i fremtiden. En del af fundamentet på skolen er derfor at tænke kritisk, være nysgerrig og foretagsom, samarbejde, tage del i fællesskabet og turde begå fejl. Sådan tror vi på, at vi skaber de bedste rammer for elevernes læring, udvikling og trivsel.

På Sønderrisskolen Aura har vi desuden tradition for at arbejde særligt med vores fælles ansvar for miljø, kultur og sundhedsfremme.

Skole i grønne og trygge omgivelser
Sønderrisskolen Aura ligger i trygge omgivelser i et stort boligkvarter. Her blev de første huse bygget i 1980’erne, og der bliver fortsat udstykket og bygget nyt. Det betyder, at skolen er vokset sammen med bydelen, så den har moderne faciliteter og passer til tidens skolebehov.

Tæt på skolen har vi natur med mark, skov og eng, og vi lægger vægt på at gøre undervisningen levende og vedkommende med besøg i fx Jernalderlandsbyen, Guldager Naturskole og det økologiske formidlingssted Midtgård. Vi har et meget tæt samarbejde med de lokale foreninger, og vi har gode erfaringer med at stå sammen om fælles projekter og arrangementer.  

Respekt og tillid i forældresamarbejde
For at skabe de bedste betingelser for den enkelte elevs læring og udvikling vægter vi et godt samarbejde med dig som forælder højt. Det er vigtigt for os, at dialogen mellem skolen og hjemmet bærer præg af gensidig respekt og åbenhed, så vi kan kommunikere ærligt og tillidsfuldt om dit barns faglighed og trivsel.

Køb frokosten i skolecaféen

Åbningstider
Caféen har åbent alle skoledage fra kl. 09.30-10.00 og igen fra kl. 11.30-12.15

Hvordan betaler du?
Du kan betale med kontanter, mobilepay eller EKskole SmartBetaling-kortet, som skal tankes op hjemmefra.

Husk at tanke kortet op
Læs hvordan via linket nedenfor

SFO og klub

På Sønderrisskolen Aura har vi en SFO og en klub.

Se mere om vores SFO og klub

Profilklasser og toninger

Sønderrisskolen Aura har bred vifte af linjer at vælge imellem, hvilket er med til at sikre et ”skræddersyet” og fagligt udbytterigt udskolingsforløb for alle elever i 7. - 9. klasse.

Profilklasser og toninger

Ferie- og fridage

Skoleåret har ca. 200 skoledage. Hvert år bliver der vedtaget en ny ferieplan. Ferieplanen for skoleåret er fælles for alle folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Se hvornår dit barn har ferie

Fremtidens folkeskole

Folkeskolen sættes fri

I de kommende tre år sætter Esbjerg Kommune folkeskolen fri. Regeringen har givet vores skoler frie hænder til at gå nye veje. Vi bruger muligheden til at afprøve nye initiativer, der kan gøre vores skoler endnu bedre. 

På den måde er vi med til at sætte retningen for fremtidens folkeskole. 

Skoledistriktet Aura

Sønderrisskolen er en del af skoledistriktet Aura

Den overordnede skoleledelse og skolebestyrelsen er fælles for disse tre skoler i skoledistriktet Aura:

  • Bryndum Skole
  • Hjerting Skole
  • Sønderrisskolen

 Ordblindeindsats, internationale projekter, Erasmus+