Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Moderne dans

Du elsker at danse?  Måske har du danset klassisk ballet, måske ikke? 

Din dansebaggrund spiller ingen rolle her.

Hvis du vil udtrykke dig gennem dans i en forunderlig blanding af teater, gymnastik, jazzballet, klassisk ballet 

                           - tilsat et lille drys magi - 

                      så har du fundet det rigtige hold.  

 

 

Forsøg lige at holde trit med vores energibundt af en lærer! Hun får selv ideer dagen lang og hun elsker også at få jeres ideer til at blive til spændende og udtryksfuld dans. 

Tænk at have så megen kontrol over sin krop, at man kan udtrykke det fineste fine og det vildeste vilde! I træner balance, balance og afspænding, så det bliver muligt. 

Moderne ballet er for børn og unge fra 7. klasse og op til 18 år.  

Når du begynder hos os, skal du bare møde op i almindeligt gymnastiktøj. Senere skal du købe ballettøj, så vi ser flotte ud til forestillinger og kan træne rigtigt i dagligdagen.

Moderne

Vi træner på Kulturskolen, Islandsgade 50, Esbjerg på flere forskellige hold:

Tirsdag 19:00 - 20:00

Lørdag 11:15 - 12:15

Underviser Alina Lindberg

 

Fredag 15:30 - 17:00 (Bemærk 90 min.)

Underviser: Anne Boel Lauridsen

 

 

Moderne dans

Moderne dans er rebellen blandt dansestiler. Og kært barn har mange navne, så nogle vil også kalde moderne dans for contemporary.

Moderne dans kom i slutning af 1800’tallet som et oprør mod balletten og de fine strukturer heri. I stedet for at være på tå, smed man nu tåspidsskoene og kom ned i benene og bevægelserne blev mere frie og undersøgende.

Moderne dans har derfor også sit udgangspunkt i balletten, som den gjorde opgør med, og nogle ting vil derfor være genkendelige mens andre vil virke helt anderledes.
Mange store pionerer har gennem tiden sat deres præg på den moderne dans, som vi kender den i dag, og har ligeledes lavet deres egne teknikker inden for moderne dans. Du vil derfor i moderne dans stifte bekendtskab med forskellige teknikker så som Graham, Cunningham, release teknik, improvisation og mange flere. Da moderne dans er rebellen søger den altid at forny sig og udforske nye bevægelser og sammensætte forskellige stiler på nye måder. Der findes derfor ikke kun en stil inden for moderne dans, men et helt univers af bevægelsesmønstre og muligheder.

Skulle man sætte nogle ord på moderne dans ville det være frihed, udtryk og kreativitet. Alt selvfølgeligt grundet i sikker træning og god teknik, så du kan lærer at udtrykke frit igennem dans. 

Undervisere

'); }