Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ballettens Talentudviklingshold

Kan du slet ikke få nok af at danse?

Overvejer du, om du skal leve af at danse eller leve for at danse. Eller begge dele?

Her tager vi udgangspunkt i din danseteknik og din udtryksevne. Sammen udvikler vi dit talent. Vi forbereder på optagelsesprøver til danseskoler og danseakademier, oparbejder et repertoire og optræder sammen med andre. For dans skal nydes sammen med andre. 

For elever fra 7 – 19 år.

Vi træner på forskellige hold - bl.a. sammen med Kulturskolens Kongelige ballet elever.

Vi tager med andre ord balletten dybt alvorligt. Hvis du mener det lige så alvorligt, så tal med din lærer, om ikke du skal være med her.

Formålet med TUV er at give danseinteresserede elever mulighed for at gøre sig klar til optagelse på andre danseakademier og skoler end Det Kongelige Teaters Balletskole. Derfor er de obligatoriske hold sammensat bredt i forhold til træningsmåde og genre.

Optagelse For at blive TUV-elev skal du indstilles af din balletlærer. Læreren vurderer såvel teknisk niveau som engagement.

Indhold. TUV-elever Hvert år defineres hvilke hold, der er obligatoriske og hvilke der er valgfrie. Alle tre lærere har mindst et obligatorisk TUV-hold. Herudover kan eleven deltage på andre hold efter eget valg. Her kan TUV-elever kun optages, hvis der plads på holdet. Kan man af praktiske årsager ikke deltage nogle ugedage med obigatoriske hold, kan der søges dispensation hos Kulturskolelederen.

Obligatoriske hold  I skoleåret 22-23 er de obligatoriske hold (fra 5. klasse):

Hos Alina Lindberg:              Avanceret B                           tirsdag kl. 18:30 eller lørdag kl. 12:30

Hos Anne Boel Lauridsen:     Moderne                               fredag kl. 15:30 – 17:00

Hos Robin Bernadet:             Tåspidstræning og ballet       torsdag kl. 18:00 – 19:30

                          Tåspidstræning og ballet      fredag kl. 17:00 – 18:00

I alt obligatorisk træning: 5 timer. Vælg herefter selv hold op til 7 timers træning ugentligt.            

TUV-elever fra 1. - 4. klasse følger den kongelige ballet. Holdudvælgelsen sker individuelt i samråd med balletkoordinator. 

Forventninger og mødepligt. Når man er elev på TUV, forventes det, at man møder op til alle træningstimer. Det er nødvendigt for at opnå den styrke og teknik, som kræves for at danse ballet på højt niveau. Fravær på grund af sygdom og særlige omstændigheder kan opstå og skal altid meldes til Kulturskolen.

Samtaler og evaluering Som TUV-elev følges din udvikling af dine lærere og Kulturskolen balletkoordinator. En gang om året har du en samtale med balletkoordinatoren. Forud for samtalen er der udsendt en balletevaluering. Den årlige elevvurdering sammenskrives af koordinator på baggrund af udtalelser fra alle lærere.

Ballettræning og fritidsaktiviteter.  Balletelever må rigtig gerne være fysisk aktive ved siden af ballettræningen, hvis der er tid og overskud til det. Det kan dels bidrage til en almen fysisk og motorisk udvikling, dels undersætte sociale relationer uden for balletten. Den fysiske aktivitet kan være alt fra ”leg i haven” og en tur i svømmehallen til faste/ugentlige aktiviteter, f.eks. i idrætsforeninger eller på musik- og kulturskoler. Balletbørn og forældre opfordres til at vende indhold og omfang af øvrig fysisk aktivitet/træning med elevens balletlærer.

Sko og ballettøj. TUV-elever skal købe særligt træningstøj og balletsko. Hvert år indkøbes dette efter råd og vejledning fra balletkoordinator. Har du selv købt sko, skal de nye sko godkendes af balletlæreren, inden de tages i brug Der er prøvning af sko for hvert år i begyndelsen af skoleåret. Kulturskolen har et samarbejde med Balletbutikken i Aarhus ved Inger Simonsen:  ballet@balletbutikken.dk Tlf: 22 86 08 30

Undervisere

Gå til side der omhandler Robin Bernadet

Robin Bernadet

Ballet - koordinator og underviser

'); }